Bengkel Coaching Tajwid Al Baghdadi
Lanjutan

Bengkel Coaching Tajwid Al Baghdadi

INILAH PROGRAM COACHING TAJWID YANG TERLEBIH BANYAK IDEA-IDEA BARU UNTUK DIISI KETIKA MENGAJAR KELAS TAJWID
.
KERANA PELAJAR-PELAJAR KITALAH, KITA WAJIB JOIN COACHING TAJWID INI!
.
Bagaimana jika kami tunjukkan cara untuk hasilkan Kelas Tajwid yang banyak aktiviti, tidak bosan dan anda boleh manfaatkan 2 Jam sesi kelas dengan aktiviti yang padat & berkesan?
.
.
Bila kita baca kisah guru-guru yang dah mengajar Kelas Tajwid khususnya, memang banyak betul dugaan yang mereka hadapi.
.
Dengan cabaran itulah yang membuatkan mereka berjaya sebenarnya.
Tak terkecuali guru-guru ini:
.
“ Dah mengajar kelas Tajwid hampir setahun. Kelas saya mengajar 2 jam. Bila nak masuk kelas mengajar je, saya selalu terfikir ‘apalah yang saya nak ajar 2 jam ni’.. lama betul. 2 jam ni serius lama, tak tahu nak isi dengan aktiviti apa..”
.
“Apa yang saya selalu buat, saya akan minta pelajar saya ingat maksud hukum Tajwid. Sama juga dengan contoh-contoh hukum, saya minta mereka hafal. Tapi bila saya tanya dan minta mereka beri contoh lain, mereka tak boleh jawab..”
.
UPGRADE ILMU & SKIL DENGAN ORANG BERPENGALAMAN JIKA MAHU BERJAYA
.
“Alhamdulillah, saya dah hadir COTA. Selepas berguru dalam program ini saya rasakan kelas tajwid saya selama 2 Jam berlalu SANGAT PANTAS. Sampaikan pelajar minta tambah masa dan tambah sesi kelas jadi 2x seminggu..” –Ustazah Zaiton ALC Temiang, Ipoh
.
“Selepas hadir ke COTA, keyakinan mengajar kelas Tajwid semakin TINGGI. Alhamdulillah, saya buat inisiatif hasilkan buku aktiviti tajwid bagi memudahkan guru-guru centre saya buat aktiviti mencari hukum Tajwid. Mereka teruja & semakin yakin mengajar.” –Ustaz Azizol Pengurus ALC Tambun, Ipoh
.
“Hadir ke COTA saya ikut setiap step dan cara yang diajar. Saya lebih nampak banyak aktiviti yg boleh dibuat dlm kelas Tajwid. Saya dapat buat susunan rancangan pengajaran untuk kelas dengan lebih terancang.” –Ustazah Norshahidah, Pengurus ALC Teluk Kemang.
.
.
Coaching Tajwid Al Baghdadi (COTA) – Program khas yang sangat sesuai buat guru-guru Al Quran yang dah lama mengajar kelas Tajwid, tapi masih gagal mengisi masa kelas dengan aktiviti yang menarik.
.
Atau pengurus centre yang dah jalankan kelas Tajwid tapi guru-gurunya masih belum yakin mengajar, tak dapat nak pantau guru dengan baik, dan akhirnya jumlah peserta kelas merosot.. ramai yang “syahid”.
.
.
COTA akan bimbing anda dan berikan idea-idea baru untuk buat aktiviti kelas Tajwid. Kami beri panduan rancangan mengajar dgn spesifik. Anda hanya perlu isi dan jalankan sahaja. Kami ajar cara nak jadikan kelas 2 jam itu penuh dengan pengisian.
.
Untuk pengurus centre pula, kami berikan list program-program Tajwid yg anda boleh buat dicentre selain buat kelas. Ada program di institusi, sekolah, outreach dan macam-macam lagi.

Short Description

COTA adalah program bimbingan untuk guru-guru dan pengusaha rangkaian Al Baghdadi yang ingin mempelajari strategi dan tips mengendalikan Kelas Tajwid yang sangat Efektif dan mampu menjadikan kelas Tajwid sangat menyeronokkan.

Course Info

Hubungi Kami

Akademi Al Baghdadi

No 2-86 Jalan Prima SG 3

Taman Prima Gombak

68100 Batu Caves, Selangor

Info Logo

Akademi Al Baghdadi merupakan Anak Syarikat Al Baghdadi Group Sdn. Bhd. yang ditubuhkan pada awal tahun 2012. Penubuhannya bertujuan bagi mengendalikan program pelatihan Teknik Al Baghdadi yang mula digunakan secara meluas di pusat-pusat pembelajaran Al Quran Teknik Al Baghdadi ALC pada masa itu.

Newsletter

Masukkan nama dan email anda , dan kami akan sentiasa kemaskini maklumat terbaru kepada anda

captcha 

Jumlah Pengunjung

00125059
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
620
686
1306
88081
16620
20707
125059
Your IP: 54.226.41.91
2018-01-22 12:23