Sijil Asas Perguruan Al Quran (Sem1/2022)

SIJIL ASAS PERGURUAN AL QURAN ONLINE (SAPQ-i)  ialah program persijilan bagi melahirkan guru-guru Al Quran yang Profesional dari pelbagai latar belakang pendidikan. Program ini telah mula diperkenalkan sejak tahun 2013 oleh Akademi Al Baghdadi dan telah melahirkan lebih 1400 orang graduan.  Setiap Modul/Subjek di bawah berlangsung selama 3 BULAN. Setiap pelajar boleh mengakses dan mengikuti kuliah secara langsung/rakaman di dalam laman web ini. Ikuti langkah-langkah dan panduan yang disediakan untuk menyertai program persijilan ini.

Courses in this category:

$ 62.00

Kursus ini mendedahkan kepada pelajar mengenai pengertian asas Ulum Al Quran,Falsafah & peranan nya, serta perbezaan di antara ayat-ayat Makkiyah & Madaniyyah

$ 62.00

Kursus ini mendedahkan kepada pelajar mengenai  Asas kemahiran Ilmu Tajwid dan pengantar Ilmu Tajwid,Pengenalan kepada riwayat Hafs daripada Imam ‘Asim, Bab  Al Isti’azah, Basmalah, Hukum nun dan Mim sakinah serta  Hukum Mad dan Idgham

$ 62.00

Kursus ini mendedahkan kepada pelajar mengenai  pengertian ilmu Tarannum, Sifat dan peranan dalam ilmu Tarannum dan mempelajari jenis bacaan Al Quran secara berlagu seperti Bayyati, Nahwan dan lain-lain.

$ 62.00

Kursus ini mendedahkan kepada pelajar mengenai  definisi,sejarah dan praktikal Ilmu Qiraat, Penurunan Al Quran dengan tujuh jenis bacaan qiraat serta mengenali ulama-ulama yang telah menyumbang dalam ilmu qiraat.

Sila hubungi pegawai kami atau berhubung terus melalui email ke akademialbaghdadi @gmail.com

Chat melalui WhatsApp
Close and go back to page
© Copyright AKADEMI ALBAGHDADI 2021. Design & Development by AL BAGHDADI GROUP

Please publish modules in offcanvas position.